Brak produktów
Nowy emulgator dla jeszcze...
Nowy emulgator dla jeszcze łatwiejszego tworzenia domowych kosmetyków!
Specjalnie na życzenie Klientów dołączyliśmy do naszej bogatej oferty emulgatorów - Olivem 1000!
Wypróbuj go w recepturach kremów, lotionów, serów, mleczek, balsamów, czy maseł do ciała. Poczuj jakie to proste:)
Bo tworzenie naturalnych kosmetyków może być tylko łatwiejsze….
W oczekiwaniu na dostawę
INCI: | Cetearyl Olivate, Sorbitan Olivate |
Formuła: | Bez PEG-ów |
Rola składnika w gotowym kosmetyku: | Solubilizator, Stabilizator |
Przechowywanie: | Z dala od dzieci, Szczelnie zamknięty, w suchym miejscu. |
Kraj produkcji: | Włochy |
Typ skóry: | Dojrzała, Mieszana, Naczynkowa, Normalna, Odwodniona, Skóra Mężczyzny, Sucha, Tracąca jędrność, Trądzikowa, Tłusta, Wrażliwa, Zmęczona |
Działanie: | Chroni przed fotostarzeniem się skóry, Natłuszczające, Nawilżające, Odżywiające, Poprawia elastyczność |
Wysokiej klasy emulgator o ciekłokrystalicznej strukturze do tworzenia emulsji typu olej w wodzie O/W. Jego receptura opiera się na składnikach pochodnych od oliwy z oliwek (stąd nazwa), która zapewni kosmetykowi działanie nawilżające i zmiękczające typowe dla emolientów.
W zależności od rodzaju emulsji jaką chcemy uzyskać i jaką ilość fazy tłuszczowej wybierzemy do receptury:
3% przy tworzeniu emulsji o konsystencji mleczka
Faza tłuszczowa 10 % mała stabilność emulsji (aby ją poprawić dodaj do fazy wodnej np. gumę guar (0,1-0,3 %)).
5-6%
Faza tłuszczowa 10% do receptur o bardzo leistej konsystencji,
Faza tłuszczowa 20% do receptur o lekkiej konsystencji (np. krem na dzień),
Faza tłuszczowa 30 % do receptur o bogatym i odżywczym składzie (np. krem na noc).
8% dla bogatych, stabilnych emulsji (np. masła, lotiony do ciała).
Faza olejowa do 10% - do receptur o gładkiej, lekkiej konsystencji - stabilna emulsja,
Faza olejowa 20% - do receptur o sztywnej, gęstej konsystencji - stabilna emulsja,
Faza olejowa 30% - do receptur o bogatej, sztywnej, gęstej konsystencji - stabilna emulsja.
Dodaj Olivem 1000 do fazy tłuszczowej Twojej receptury. Podgrzej ją do 65-75ºC. Następnie do tej samej temperatury podgrzej fazę wodną. Połącz obie fazy energicznie mieszając, do ich całkowitego połączenia. Po ochłodzeniu mieszanki do 35ºC możesz dodać do niej składniki wrażliwe na temperaturę.
Sugerowane stężenie: 3-8%
Robi to co ma robić
Dobry emulgator, zapakowany w porządne opakowanie, nic się nie wysypuje.
Najlepszy emulgator krem zawsze wychodzi
Witam i dziękuję że wprowadzili go państwo do sprzedaży, jest to najlepszy emulgator jaki do tej pory miałam.
Najlepszy
Z wszystkich emulgatorów jakie stosowałam ten jest najlepszy. Krem zawsze wychodzi, do tego jest stabilny, świetnie się wchłania. Emulgator daje radę nawet przy najmniejszym stężeniu. Polecam