Brak produktów
Wszystko co jest Ci potrzebne:...
diy_pro_kre_baz
Wszystko co jest Ci potrzebne:
Kilka porad:
- staraj się, aby faza tłuszczowa i wodna miały podobną temperaturę
- mieszaj fazy przez minutę lub dwie, aby emulgator miał czas, żeby je połączyć
- emulgator jest konieczny do wykonania kremu
- krem bez konserwantu należy przechowywać w lodówce maksymalnie 2-3 tygodnie
- krem zakonserwowany (zależnie od świeżości surowców) można przechowywać w temperaturze pokojowej przez 6-7 tygodni
- zapach kosmetyku będzie ledwo wyczuwalny i może ulegać zmianie zależnie od wykorzystanych przez Was olejów i maseł
- ten konkretny krem nadaje się do każdego rodzaju cery, nawet bardzo wrażliwej
Sposób przygotowania:
Masło shea nierafinowane, naturalny emulgator z oliwy i olej kokosowy frakcjonowany połącz w kąpieli wodnej. Podgrzej hydrolat z kwiatów pomarańczy, dodawaj stopniowo rozpuszczone produkty z fazy tłuszczowej, ciągle mieszając. Produkt przelej do opakowania. Jeśli chcesz przedłużyć trwałość twojego kosmetyku możesz dodać także środek konserwujący. Zrób to przed zastygnięciem produktu.
Działanie:
Do opcji 100 ml pasuje atomizer (idealny do rozpylania hydrolatów w postaci mgiełki).
Masło Shea (inaczej karite) to absolutny must have naturalnej pielęgnacji. Hit wśród składników domowych kosmetyków na twarz u na włosy.
Brak komentarzy